*****Bun venit pe site-ul nostru!! Stim ca ai o inima mare si ca vei vrea sa ne dai o mana de ajutor... hai nu ne dezamagi si demonstreaza-ne ca nu ne-am inselat in privinta ta.*****

Cum ne alegem un catel si relatia pe care o putem stabili cu noul membru al familiei?

    Cand ne hotaram sa infiem un catelus fara stapan trebuie sa stim cum sa-l alegem, functie de felul fiecaruia de viata, de locul unde va locui cainele, de dimensiunile cainelui, de timpul pe care il vom acorda acestuia. Catelul va trebui in primul rand sa se simta iubit si in siguranta .

    Cainele pastreaza in bagajul de instincte mostenite de la stramosi si modul de viata in colectivitate, toate instinctele care ii domina comportamentul natural, determinand un mod de viata in grup. In vremurile de demult, acest grup era reprezentat de haita. In prezent, locul haitei a fost preluat de catre familia care-l adopta.

    La baza relatiei dintre om si caine trebuie sa stea un atasament real al unuia fata de celalalt. Nu cereti niciodata de la caine mai mult decat ii oferiti !!! Atasamentul este legatura de prietenie, afectiune, dragoste care trebuie sa existe intre stapan si caine.Atasamentul cainelui pentru om s-a format in decursul timpului pentru ca langa om, cainele si-a dobandit mai usor hrana, adapostul si protectia fata de dusmani.

    Cainele va intelege cu usurinta gesturile umane: mangaierile , hranirea , vorbele pe un ton bland, supunandu-se vointei stapanului, cautand sa-i fie util. Pentru formarea atasamentului ar fi necesare cateva zile in mod normal, in cazul unui caine echilibrat din punct de vedere comportamental si care nu a fost supus unui tratament inuman inainte de a ajunge in contact cu noul stapan.

    Atitudinea si comportarea viitorului stapan fata de caine, la primul contact cu acesta trebuie sa fie plina de bunavointa, dar si de fermitate, orice greseala acum putand avea repercusiuni in viitor. Chiar si cand va jucati cu cainele sau cand sunteti la plimbare, nu trebuie sa renuntati la pozitia dumneavoastra de stapan, insistand asupra mentinerii metodelor neagresive.

Sanatatea cainelui

    Catelul care a fost adoptat trebuie inregistrat la veterinar cat mai repede, nu trebuie sa asteptam o problema grava. Medicul veterinar va stabili un program de vaccinari si deparazitari, va primi un carnet de sanatate unde vor fi notate toate tratamentele care i se administreaza catelului. Vaccinarile si deparazitarile (atat interne cat si externe) sunt foarte importante atat pentru catel, cat si pentru noi, oamenii, deoarece avand un caine sanatos si ferit de boli riscul unei imbolnaviri umane este redus. Trebuie pastrata o igiena a ochilor, urechilor, labutelor, ghearelor si dintilor cainelui; toate acestea printr-un control regulat si la o eventuala sesizare a unei imbolnaviri, printr-o vizita la medicul veterinar. Puricii – parazitul care da batai de cap – se poate elimina printr-o multitudine de produse antipuric existente in momentul de fata in farmaciile veterionare. Important este ca inainte de a folosi un produs antipurici sa consultam medicul veterinar. Acesta este in masura sa ne recomande cel mai bine produsul adecvat cainelui pe care il detinem .

    Este indicat ca in mod regulat sa se spele lucrurile din culcusul cainelui si sa se faca o deparazitare a locului respectiv .

Joaca in viata cainelui

    Pentru orice caine, indifferent de varsta joaca este foarte importanta, acest moment stabilind o legatura si o apropiere puternica intre stapan si caine. Este adevarat ca un catel mai tanar va fi mult mai jucaus decat un caine adult mai in varsta, insa aceasta consolideaza relatia om-caine. Se pot folosi jucarii – care vor face joaca si mai amuzanta, insa care trebuie alese cu grija pentru a nu deveni un pericol pentru caine .

Sa intelegem limbajul cainilor

    Cainele comunica cu celelalte finite printr-un limbaj al corpului, care este foarte important sa-l intelegem pentru a avea o cat mai buna convietuire cu catelul nostru:


Cauta:


Slide Show
***************Sondaj :
Cum considerati
modificarea legii
privind protectia
animalelor?
Excelenta
Buna
Rea
Nu stiu